Interview met Co-Founder Freekje De Vidts: Agile werken als legal

De juridische sector is vandaag weinig agile en de veranderingen gaan er heel erg traag. Voor Legal Freaks is agility net één van de kernwaarden. Hoe we dit precies aanpakken? Je leest het in dit interview met founder Freekje De Vidts.

Hoe “agile” is de juridische sector vandaag?

De juridische sector is een erg traditionele sector waar veranderingen vaak heel erg traag gaan. De voorbije jaren is in grotere en middelgrote kantoren wel het besef gegroeid dat het anders moet en kan. Daarbij wordt dan vooral gedacht aan technologie als “holy grail” om processen te verbeteren en de werking te optimaliseren. Maar technologie is uiteraard maar één element in het verhaal.

Wat betekent “agility” voor Legal Freaks?

Agility is één van de kernwaarden van Legal Freaks. Voor ons draait agility om het goed luisteren naar de verwachtingen van onze klanten en oplossingen uit te werken die hieraan voldoen.

Eén van die verwachtingen is vaak snelheid. Onze klanten willen geen weken wachten op een contract dat geen fit is met de business.  Het schrijven van een contract op maat in een technische sector als de IT-sector vereist een supergoed begrip van hoe de business werkt en hoe de processen in elkaar zitten.

Door onze “agile” manier van werken kunnen we heel snel een eerste draft aanleveren die er misschien nog wat rommelig uitziet maar vooral een basis is voor discussie. Nadien volgen meestal 2 of 3 iteraties waarin we vooral vragen stellen en praten met de klant over hun offering. “Om orde op zaken te stellen moet je dus eerst wat kunnen rommelen…”

Wat zijn de voordelen van “agile” werken?

De snelheid in de eerste plaats waarmee we kunnen werken, maar zeker ook de kostprijs. Het heeft geen zin om uren te werken aan een document waarvan je (nog) niet weet of die helemaal geschikt is en een match is met de operationele werking.

De bedragen voor het schrijven van contracten die we soms horen van onze klanten doen ons duizelen.

Zijn er andere manieren waarop jullie innoveren?

Absoluut, we werken voortdurend aan het identificeren van nieuwe manieren om juridische diensten aan te bieden en onze klanten te ondersteunen. Bijvoorbeeld door het integreren van nieuwe technologieën, onze processen opnieuw evalueren of zelfs nieuwe diensten aanbieden die beter aansluiten bij de behoeften van onze klanten.

Kan je nog iets vertellen over de toekomstplannen van Legal Freaks?

Legal Freaks is als alternatieve juridische dienstverlener aan een steile opmars bezig. We plannen dit jaar nog een aantal aanwervingen want de vraag naar juridische professionalisering en ontzorging in de IT en marketing sector is erg groot.

Meer weten over Legal Freaks? Volg ons op LinkedIn.


Interview met Co-Founder Freekje De Vidts: Agile werken als legal

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x