Over ons

Over de oprichters

Freekje De Vidts startte Legal Freaks op in 2021. Na 10 jaar ervaring te hebben opgebouwd als bedrijfsjuriste, advocate en legal consultant was de tijd rijp om de bedrijfswereld te laten kennis maken met een andere manier van werken. Weg van de ivoren toren, onbegrijpelijk jargon en onduidelijke tarifiering die tot veel frustraties lijdt bij ondernemers. Met Legal Freaks brengen we juridisch advies op een pragmatische en begrijpelijk manier, in mensentaal en steeds met de glimlach.Jan Vanden Broeck is sinds 2023 Co-Founder van Legal Freaks. Hij studeerde biologie en rechten en was meer dan 5 jaar advocaat in enkele grote Brusselse advocatenkantoren. Nadien schoolde hij zich om tot investeringsanalist en werkte hij 2 jaar lang voor een private equity fonds. Vervolgens was hij actief als freelance CFO voor een aantal scale-ups en KMO’s. Zijn kennis en ervaring laten hem toe de onderneming vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Hierdoor kan Legal Freaks zich in de schoenen plaatsen van de ondernemer, de investeerder, de CFO of een investeringsfonds en spreken we een taal die iedereen begrijpt.Waarom Legal Freaks?

Legal Freaks is een startup alternatieve juridische dienstverlener opgericht door twee ex-advocaten met de ambitie om de juridische markt verder doorheen te schudden.

Voor ons moeten juridische diensten gewoon:

  • proactiever, een vangnet boven is beter dan een ziekenwagen beneden
  • transparanter, weet waarvoor je betaalt
  • pragmatischer, concrete actiepunten, geen juridisch geleuter
  • efficiënter, betaal voor toegevoegde waarde, niet voor gepresteerde uurtjes
  • begrijpelijker, jargon maakt je niet slimmer

Bijkomend mag je van ons verwachten dat we :

  • bereikbaar en flexibel zijn
  • voldoende en duidelijke communiceren
  • jouw business begrijpen
  • strategisch meedenken en multidisciplinaire inzichten aanleveren

Deze elementen vormen voor ons de basis van goeie en klantgerichte juridische dienstverlening met als doel: het verder professionaliseren van onze klanten op juridisch vlak.

Om onze dienstverlening verder te verrijken, hebben we bovendien een ecosysteem gecreëerd van juridische experten en partners die ook echte “Legal Freaks” zijn, net zoals wij.


Onze waarden

Agile

Wij bewegen mee met de soms snel veranderende noden van je onderneming door onze agile manier van werken. 

Hypercare

We willen onze klanten volledig ontzorgen op vlak van legal en schakelen op het juiste moment de juiste expertise in. 

Approachable

We zijn steeds makkelijk bereikbaar en benaderbaar voor onze klanten waardoor we ook snel kunnen schakelen waar nodig. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x