Contracten

Opstellen van contracten

Je hebt een contract nodig? Of wil een (commerciële) samenwerking aangaan?

Legal Freaks is je juridische partner voor het opstellen van contracten. Een degelijk contract vertrekt vanuit een goed begrip van je business. Door onze jarenlange ervaring in heel wat verschillende rollen en sectoren kunnen we ons snel inwerken in je bedrijf. Gelet op onze specifieke expertise in tech, IT en marketing, zowel voor kleinere bedrijven als PE of VC-owned companies, kunnen we bovendien best practices met je delen.

Altijd inbegrepen: begrijpbare contracten en documenten, zonder shortcuts.


Sales Contract Workshop

Is er geen consistentie in je sales contracten? Krijg je veel vragen van klanten over je contracten? En weet je sales team niet goed hoe daarmee om te gaan?

Legal Freaks kan je ondersteunen bij het optimaliseren van je contract processen en documenten met als ultieme doel: je team zoveel mogelijk "self-served" maken. (Lees: niet meer voor elk contract C-level of legal nodig hebben.)

Hoe gaan we tewerk?

Workshop                                                 

We starten met een workshop met je teamleden die voornamelijk met de sales contracten werken. 

Opmaak template documenten

Op basis van die input bereiden we de ideale customer contract journey voor en stellen we de template contracten, offertes, policies,… op die je nodig hebt.

Opmaak Contract Playbook

We bereiden een contract playbook voor die je sales team moet helpen bij het onderhandelen over de contracten.

Opleiding van je team    

We zorgen voor een opleiding van je team op de template documenten en geven toelichting over hoe ze het contract playbook kunnen gebruiken.

Wat is het resultaat?

Door te werken aan je juridische fundamenten doe je aan risico-beheersing want je team weet welke templates ok zijn en hoe ze te gebruiken. Bovendien kan je team comfortabeler werken. Ze weten immers wanneer ze hulp moeten inschakelen en waarover ze zelf kunnen en mogen beslissen. 

Het resultaat is dat je sneller je deals zal kunnen closen op een meer kostenefficiënte manier.Reviewen en onderhandelen van contracten

Je hebt een contract ontvangen van je zakenpartner en je zit met vragen? Of je wil zeker zijn dat jouw belangen voldoende vertaald zijn naar  het contract?

Legal Freaks reviewt je contract en geeft de rode knipperlichten mee. We “vertalen” naar mensentaal waar nodig en herschrijven het contract op basis van jouw input en onze analyse. Op die manier wéét je wat je tekent en ken je de eventuele aandachtspunten en risico’s.

We gaan ook graag rechtstreeks in gesprek met je contractspartij om jouw belangen te verdedigen indien nodig.Meer weten over contracten?

We schrijven regelmatig blogs over het opstellen, onderhandelen, reviewen en optimaliseren van contracten. 

Bijvoorbeeld hoe gebruikersonderzoek je contracten kan optimaliseren? of hoe je contracten je sales kunnen versnellen?

Of ook: waarop je moet letten bij het opstellen van SaaS-contracten, IT consultancy agreements, SLA's , een niet-concurrentiebeding voor consultants,...


Ga naar blogs


Contracten

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x